Barn- och ungdomstelefonen betjänar hela sommaren

Bekymren tar inte semester – Barn- och ungdomstelefonen betjänar hela sommaren

Mannerheims Barnskyddsförbund öppnade en svenskspråkig barn- och ungdomstelefon i maj. Telefonen betjänar under sommaren på numret 0800 96 116 måndag till onsdag kl. 14–17 samt torsdagar kl. 17–20

I barn- och ungdomstelefonen kan barn och unga tala om de saker som känns viktiga för dem själva tillsammans med en sakkunnig från MLL. Ämnen som diskuteras kan vara allt från dagliga händelser till mer tyngre bekymmer. Ämnen som barn och unga ofta själva tar upp till diskussion är ensamhet i vardagen, psykisk ohälsa och frågor gällande sexualitet. Samtalen är gratis, konfidentiella och syns inte i telefonräkningen.

Barn och unga har varit med om en exceptionell vår i år. Då sommarlovet börjar, blir många barn och unga igen utan det bekanta stödet från skolans personal för flera månader. Detta är en lång tid för någon som är i behov av stöd. Därför betjänar barn- och ungdomstelefonen hela sommaren.

Vi önskar att informationen om den svenskspråkiga barn- och ungdomstelefonen skulle nå eleverna ännu innan sommarlovet börjar för att säkra att barn och unga vet var de har möjligheten att få hjälp på svenska. Ni kan hjälpa oss att nå eleverna med att sprida denna information.

Mer information om tjänsten finns på vår hemsida  https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/barn-och-ungdomstelefonen/