Ansökan om skoltransport för läsåret 2024-2025

Bästa vårdnadshavare till elever som är berättigade till skoltransport läsåret 2024–2025!

Det är igen dags att ansöka om avgiftsfri skoltransport för nästa läsår. Ansökan skall göras senast 31.3.2024.

Ansökan görs via Wilma och hittas under fliken "ansökningar och beslut" (OBS! Syns endast i nätversionen av Wilma, inte i Wilma- appen). Välj till höger ”gör ny ansökan” och ”ansökan om skoltransport". Fyll i ansökan och kom ihåg att spara. Vårdnadshavare till blivande elever i åk 1 och åk 7 måste välja den blivande skolans profil i Wilma. Profilen är synlig och valbar t.o.m. 31.3.2024. Ansökan om skoltransport skall göras även för elever som åker med linjetrafik.

OBS! Skolresestöd för andra stadiets studerande (t.ex. gymnasieelever) söks från FPA. Mera information finns på FPA:s hemsida: https://www.kela.fi/skolresestod

Beslut gällande ansökningar som lämnats in senast 31.3. görs i juni. Beslut görs för ett läsår i taget.

När höstterminen börjar behöver eleven ha med sig ett beslut om rätt till avgiftsfri skoltransport. Efter att skolans rektor eller kanslist kontrollerat beslutet får eleven ett resekort. Eleven får alltså sitt resekort endast genom att visa upp beslutet om skoltransport.

Ifall ni inte har anhållit om skoltransport för ert barn innebär det att ett beslut om skoltransport inte kan göras, vilket i sin tur betyder att barnet inte är berättigat till skoltransport, även fastän övriga kriterier gällande skoltransport uppfylls.

Soliga vårhälsningar,

Annika Blomberg, skolsekreterare